Barcelona pretén la seu de l’Agència Europea d’Emergències Sanitàries

La Generalitat i l'Ajuntament ja han començat a treballar per presentar la candidatura

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona volen que la capital catalana sigui la seu de la futura Agència Europea per les Emergències Sanitàries. Es tracta d’una institució que la Comissió Europea va decidir crear a finals del 2020, arran de la pandèmia, i que es preveu que entri en funcionament el 2023. La consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa, Ada Colau, ja han començat a treballar per presentar la candidatura de Barcelona.

L’objectiu de la futura Autoritat Europea de Preparació i Resposta Davant d’Emergències Sanitàries serà enfortir la coordinació dels països de la Unió Europea davant de les grans emergències sanitàries transfrontereres. Un propòsit més necessari que mai, després de veure com la pandèmia de coronavirus ha afectat tot el continent, i el món sencer.

Segons fonts del Departament de Salut, la setmana passada Vergés i Colau van acordar impulsar la candidatura de Barcelona com a seu de l’agència. En els pròxims dies es crearà un grup de treball per començar a fer la proposta. A més, la Generalitat també ha informat el govern espanyol de la intenció.

Fa un temps Barcelona es va quedar fora de la cursa per acollir la seu de l’Agència Europea de Medicaments, que finalment es va instal·lar a Amsterdam.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides