De Dalmases i Terradellas no van justificar subvencions per valor de 43.000 euros

El departament de Presidència de la Generalitat, que els va concedir aquests ajuts l’any 2017, va revocar-los perquè no es va acreditar correctament com s’havien gastat els diners

Francesc de Dalmases, en una intervenció al Ple del Parlament

El departament de Presidència de la Generalitat va revocar dues subvencions concedides el 2017 a projectes presentats per l’actual diputat de JxCat Francesc de Dalmases i el seu soci Víctor Terradellas, ex-secretari de Relacions Institucionals de CDC, implicat en la investigació judicial coneguda com a Volhov pel finançament irregular d’aquest partit i de l’estada a l’estranger dels líders independentistes fugits a l’estranger després de proclamar la independència de Catalunya. La revocació es va produir perquè els responsables dels dos projectes no van justificar adequadament com es van gastar els diners.

Els projectes que no van justificar Dalmases i Terradellas els van presentar a la convocatòria oberta per Presidència dues entitats en què coincidien ambdós: Fundació CATmón i Igman. El de la Fundació CATmón es titulava “Catalunya Internacional, una mirada catalana al món” i va rebre un ajut de 23.000 euros. El de l’associació Igman prometia la “Posada en marxa del portal ONGC” i va obtenir 20.000. ONGC era una revista que barrejava informacions sobre cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional amb editorials i articles identificats amb el projecte independentista.

La Direcció General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, adscrita a Presidència i que depenia d’ERC, va considerar que CATmón i Igman no van justificar correctament els 43.000 euros que els havia concedit. Va demanar les dues entitats que aportessin una nova documentació que avalés les despeses realitzades però aquests documents no van arribar mai. Tampoc no han tornat els diners que la Generalitat els reclama.

Francesc de Dalmases va estar cobrant factures aparentment indegudes durant anys a compte de les subvencions que rebien CATmón i Igman, segons consta en alguns dels atestats del sumari Volhov, que investiga el jutge Joaquín Aguirre. Actualment és un dels membres de JxCat que formen part de l’equip que negocia amb ERC el suport la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides