Una prova pilot permet anar a sopar en cinc restaurants de Girona

La iniciativa neix amb polèmica, els restaurants triats per fer l'assaig estan entre els més cars de la ciutat

Els gironins van poder anar a sopar fora aquest divendres a la nit. Va ser en el marc de l’assaig clínic Obrir Girona, que emet certificats digitals per garantir que els comensals estan lliures de covid. Aquest Sant Jordi va ser el primer divendres que es va fer aquesta prova pilot a cinc restaurants de la ciutat i s’allargarà durant un mes.

Cinc restaurants van poder oferir el servei del sopar als clients que mostraven el certificat digital que acredita que, o bé estan vacunats, o bé han donat negatiu a un test d’antígens que s’havien fet prèviament en alguna de les farmàcies que hi participen.

Ara bé, la iniciativa també ha aixecat crítiques tant de restauradors com de partits polítics com Guanyem pel fet que s’han escollit cinc dels restaurants més cars de la ciutat.

Segons el departament de Polítiques Digitals, l’impulsor de la iniciativa, el Centre Blockchain de Catalunya, va rebre 125.000 euros per organitzar l’Obrir Girona. Cada comensal, a més del sopar, també ha d’assumir el test d’antígens que costa 8 euros i mig, una part dels quals van per pagar la prova, una altra a les farmàcies i una tercera als organitzadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides