La covid va a la baixa a Catalunya

Però la pressió assistencial encara es manté molt alta, un fet que alerta les autoritats sanitàries catalanes

La covid segueix amb la tendència de les darreres setmanes i continua de baixada a Catalunya. Ja fa dies que la majoria d’indicadors descendeixen, però la pressió assistencial encara es manté molt alta, un fet que alerta les autoritats sanitàries.

Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dissabte, les UCI continuen amb 492 pacients. Els ingressos a unitats de crítics encara estan massa a prop del llindar del 500, una xifra que posa en risc de col·lapse el sistema sanitari. Pel que fa als ingressos a planta, baixen en 60 pacients i ara n’hi ha 1.548.

D’altra banda, l’índex de contagi puja lleugerament i passa del 0,96 al 0,98,un valor que també s’apropa al llindar de l’1 recomanat per l’OMS. El risc de rebrot decreix 1 punt fins als 279.

Pel que fa als nous contagis, en la darrera jornada la xifra se situa en 2.075, una xifra similar a la registrada els darrers dies. La xifra total d’infectats des de l’inici de la pandèmia és de 639.722 infectats. També en l’últim dia han mort 12 persones i, per tant, s’arriba a les 21.751 persones que han perdut la vida en el darrer any.

D’altra banda, en el darrer dia s’han administrat 38.440 vacunes i ja són 1.712.503 els catalans vacunats amb almenys una dosi. En concret, 632.164 ciutadans han rebut també la segona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.