El carnet digital del Consell per la República Catalana presidit per Carles Puigdemont fa figa

Dues empreses que havien aparegut al portal de l’òrgan que entrebanca les negociacions per investir Pere Aragonès, ja no hi consten

Carles Puigdemont ensenya el seu carnet digital del Consell per la República Catalana
Carles Puigdemont ensenya el seu carnet digital del Consell per la República Catalana

La Identitat Digital Republicana (IDR), el carnet ideat pel Consell per la República Catalana per augmentar les afiliacions a aquest organisme, no arrenca. Malgrat els esforços dels seus promotors per vendre la idea que està tenint molt bona acollida, la veritat és que no només el compra poca gent sinó que el nombre d’empreses que se sumen a la iniciativa disminueix en comptes de créixer. Ja quan es va presentar l’IDR, l’empresa de supermercats Plusfrec va exigir que es retirés el seu logotip de l’apartat on apareixien les que li donaven suport. Plusfresc va explicar que ningú els havia demanat permís per utilitzar-lo i va deixar clar que l’empresa tenia “una posició molt neutral en qüestions polítiques”.

Fa uns dies va aparèixer una altra entitat en aquest apartat: la Fundació d’Animals de Companyia del Camp de Tarragona. La seva presència al portal del Consell per la República Catalana va ser efímera. Aviat va desaparèixer del web. Aquest dimecres 21 d’abril hi figuraven 15 entitats. Hi ha cinc mitjans de comunicació vinculats a la causa independentista: Vilaweb, el Món, El Nacional, El Punt Avui i La República. Tots ells dediquen grans espais publicitaris a la promoció de l’IDR.

També hi ha la Llibreria Les Voltes, de Jami Matamala, amic de Carles Puigdemont, l’empresa Petrolis Independents, del diputat de JxCat, Joan Canadell, i el portal Aixeta, de Liz Castro, exdirigent de l’Assemblea Nacional Catalana. Parlem telecom, trueta.cat, la Plataforma per la Llengua i les entitats empresarials Anem x feina i Cercle Català de Negocis s’han sumat a promocionar el carnet. També ho ha fet l’empresa de contactes GentComTu, que es publicita com “la millor pàgina per a fer amics i trobar parella en català”. El portal d’aquesta empresa, que assegura que té més de 80.000 usuaris registrats, no funcionava aquest dimecres.

Sí que s’ha incorporat a aquest llistat l’empresa Sirion Developers. Es dedica al “desenvolupament i manteniment d’aplicacions web i mòbil a mida” i el seu CEO, Agustí Dosaiguas Falcó, sintonitza del tot amb el Consell que presideix Puigdemont. Ho demostra al seu perfil de Twitter, on es presenta com #JoSócCDR, amb una imatge d’una boca de metro amb una estelada pintada a la marquesina i contenidors que cremen al fons. Dosaiguas barreja en aquesta xarxa missatges professionals de l’empresa amb crides de suport a la independència o el reenviament de tuits de Quim Torra, Lluís Llach o Jordi Cuixart.

L’última informació que hi ha al portal del Consell per la República Catalana està datada el 13 d’abril i mostrava la satisfacció dels promotors de la targeta digital perquè, segons deien, en sis dies unes 12.000 persones l’havien demanat. El nombre d’afiliats a l’organisme ha pujat poc malgrat aquesta campanya. Continua per sota dels 97.000, lluny del milió d’afiliats que va reclamar Puigdemont quan va crear un Consell que és motiu de controvèrsia entre ERC i JxCat en la negociació per aconseguir que aquest darrer partit doni suport a Pere Aragonès com a nou president de la Generalitat.

Fa una setmana que no s’actualitza la informació sobre els sol·licitants de l’IDR. Els seus creadors asseguren que serveix “perquè participis de manera directa al procés d’assolir la independència”. Costa dotze euros en format físic i sis euros si només és digital. De moment, només serveix per identificar els que sintonitzen amb el Consell per la República Catalana, que, això sí, ha ingressat uns 120.000 euros gràcies a aquesta iniciativa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides