Cimera a Lledoners per desencallar la negociació entre Esquerra i Junts

Els partits convoquen una trobada al més "alt nivell" per desbloquejar aspectes centrals de les converses

Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

Per desencallar unes negociacions que avancen a pas de tortuga, ERC i Junts han fixat una cimera al més “alt nivell” a principis de la setmana que ve a la presó de Lledoners, segons publica NacióDigital.

La reunió, que probablement tindrà lloc dimarts, se celebraria a la presó de Lledoners perquè hi vol ser present el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez. En aquesta presó, on compleix condemna pel procés, hi seran presents delegacions dels equips negociadors, però no tots els dirigents que fins ara han participat en les converses.

ERC i Junts han de segellar un pacte abans del 26 de maig si volen evitar la repetició electoral. Els republicans, de fet, ja van instar els seus socis a tancar una entesa abans de l’1 de maig, per bé que intueixen que el calendari encara és difús.

El candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha aprofitat la diada de Sant Jordi per reclamar a Junts un acord d’investidura “el més aviat possible” mentre que el president dels republicans, Oriol Junqueras, ha raonat en unes declaracions a TV3 que “ara no és moment d’utilitzar excuses per impedir que hi hagi Govern”. Tant Aragonès com Junqueras han respost a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que havia defensat que és més important prioritzar un Govern “fort i sòlid” abans que un Govern “de pressa”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides