El TC rebutja el recurs d’empara de Turull

L'exconseller és el primer pres del 'procés' que pot impugnar la seva condemna per sedició davant la justícia europea

Jordi Turull, a TV3
Jordi Turull, a TV3

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d’empara que havia presentat l’exconseller Jordi Turull contra la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar-lo a dotze anys de presó i d’inhabilitació absoluta com a culpable dels delictes de sedició i malversació de fons públics pel seu paper en el procés.

A diferència del que va passar amb els recursos interposats pels també exconseller Carles Mundó i Meritxell Borràs, el Constitucional ha votat aquest cop dividit: el rebuig de l’empara sol·licitada per Turull s’ha decidit per set vots contra dos. S’hi han oposat dos vots particulars dels magistrats Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer, del sector progressista.

Aquesta decisió, que confirma la condemna, dona via lliure a Turull per impugnar la sentència del Suprem davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). És el primer dels dirigents del procés empresonats que es troba en aquesta situació.

Turull reclamava l’anul·lació de la sentència adduint que havia estat discriminat per raons de llibertat ideològica i de llengua. També al·legava que s’havien vulnerat els seus drets i llibertats de reunió, manifestació, a la tutela judicial efectiva i a un procés amb garanties. El Suprem, però, ha rebutjat que les vulneracions i discriminacions indicades per l’exconseller s’hagin produït.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides