El TC es tanca a futures recusacions independentistes

Les considera fraudulentes i les rebutjarà, avança 'El Confidencial'

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional preveu rebutjar les futures recusacions contra els seus magistrats que plantegin l’expresident català Carles Puigdemont i altres figures de l’independentisme, després que el ple d’aquest òrgan acabi d’aprovar l’abstenció presentada pel magistrat Cándido Conde-Pumpido pel que fa a les decisions que afecten el procés, com ja havia fet en el cas d’Antonio Narváez.

Segons publica El Confidencial citant fonts jurídiques, es considera que aquestes accions dels dirigents independentistes, les quals atribueixen als magistrats una falta de neutralitat i d’imparcialitat, constitueixen un intent de bloquejar el Constitucional, que ara disposa de nou membres i ha de comptar almenys amb vuit per poder resoldre.

En el cas de Conde-Pumpido, les recusacions van esgrimir contra ell una conferència del 2017 en la qual va manifestar preocupació per “la utilització populista” de “la contraposició entre una suposada legitimitat democràtica directament emanada del poble i lliurement interpretada pels qui la invoquen, i la legalitat emanada d’una Constitució, aquesta sí, majoritàriament aprovada”.

Pel que fa a Narváez, ha s’abstenir-se sobre el procés perquè havia considerat un “cop d’Estat” el que va fer l’independentisme el 2017.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.