El comitè d’empresa de TV3 denuncia les “negociacions secretes” entre ERC i JxCat pel “repartiment de la CCMA”

Els representants dels treballadors afirmen que cal “acabar amb la governamentalització dels mitjans de la Corporació i la designació partidista dels seus directius”

Logotip del comitè d'empresa de TVC

El comitè d’empresa de TV3 ha emès un comunicat en el qual denuncia les “negociacions secretes” entre ERC i JxCat per repartir-se el control dels mitjans públics dependents de la Generalitat en les negociacions que mantenen per arribar a un acord de Govern. La nota del comitè, titulada “TV3 i la CCMA en el punt de mira”, comença dient que “tot indica que les negociacions per formar govern a Catalunya inclouen el repartiment de la CCMA malgrat que el que ara pertoca és l’aplicació de la llei del 2019 que busca acabar amb  la governamentalització dels mitjans de la Corporació i la designació partidista dels seus directius”. 

Els representants dels treballadors consideren que, els darrers temps, i des dels partits que negocien la formació del govern, s’han llençat campanyes de pressió sobre TV3 i que “aquestes campanyes de pressió no són espontànies” i denuncien que, fins i tot, s’han creat plataformes a Twitter amb aquesta voluntat que utilitzen el logotip de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Es refereixen a Refundem TV3 i la CCMA @refundem_ccma, un perfil creat el gener passat darrere el qual entenen que hi ha, a més d’interessos partidistes concrets, els de productores audiovisuals privades.

Al comuncat parlen dels escàndols mediàtics i polítics que s’han produït els darrers dies arran de l’emissió dels documentals Pujol: els secrets d’Andorra i El judici, de la campanya contra l’escriptor Javier Cercas després de participar al programa FAQs i de les crítiques a la seva presentadora, Cristina Puig, per part d’un convidat al programa, Ramon Cotarelo, i de molts tuitaires vinculats a Carles Puigdemont i JxCat. El comitè d’empresa de TV3 acaba reclamant “la desgovernamentalització i despartidització dels mitjans de la CCMA començant per l’aplicació de la llei aprovada el 2019 per donar estabilitat institucional a l’empresa, perquè sigui més plural i oberta al conjunt de la ciutadania”.

JxCat pretén que el nou president de la CCMA sigui José Antich, actual editor i director d’El Nacional, un digital lligat a JxCat i que ha creat el canal de youtube de Pilar Rahola. Les seves opcions d’obtenir el càrrec són, però, mínimes perquè necessita el suport de dos terços del Parlament, llindar inaccessible ara pels diputats independentistes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides