Cs porta a la Comissió Europea la negativa de la Generalitat de vacunar policies nacionals i guàrdies civils

Jordi Cañas denuncia que "ni l'amenaça a la vida mitiga el sectarisme" de l'executiu català

jordi cañas c's
jordi cañas c's

L’eurodiputat de Ciutadans (Cs), Jordi Cañas, ha denunciat davant la Comissió Europea el fet que el govern de la Generalitat hagi decidit no vacunar els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que presten servei a Catalunya, com si ha fet amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals en considerar els cossos policials com a personal essencial, una consideració que no dona als agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

En una pregunta amb sol·licitud de resposta escrita a la comissió, Jordi Cañas, considera que el govern català “ha incomplert voluntàriament l’estratègia de vacunació contra la covid-19 dels agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat destinats a Catalunya, acordada en el si del Consell Interterritorial de Salut, que va considerar a aquest grup com a treballadors essencials”.

Jordi Cañas afirma que “dirigents del Govern de Junt per Catalunya, presidit per l’eurodiputat Carles Puigdemont, han explicat que la Generalitat no ha de vacuna els policies i guàrdies civil destinats a aquesta regió, perquè “no se senten ciutadans catalans””.

Finalment, l’escrit de l’eurodiputat de Cs diu que “aquesta situació evidencia un comportament sectari del govern de Catalunya que discrimina gravíssimament a funcionaris públics en funció de la seva responsabilitat, origen, ideologia o opinions polítiques, el que atempta directament contra els principis d’igualtat i no discriminació”.

Cañas acaba preguntant a la Comissió Europea: Entén la Comissió Europea que aquesta situació constitueix una violació del principi d’igualtat i no discriminació? Pensa actuar per evitar discriminacions per criteris polítics en els plans de vacunació de les diferents administracions públiques europees?

Es dona la circumstància que davant la negativa de la Generalitat de vacunar policies nacionals i guàrdies civil, el Ministeri de Sanitat va anunciar que assumia el procés de vacunació contra la covid-19 d’aquests agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat destinats a Catalunya. De fet, Catalunya és l’única comunitat autònoma de tot Espanya que no vacuna aquests cossos policials estatals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides