A qui ha enganyat el rector de la Universitat de Barcelona?

Joan Guàrdia
Joan Guàrdia

El rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, va obtenir un gran resultat entre el grup d’estudiants després que els prometés que, si el votaven, el catedràtic Jordi Matas no figuraria en el seu equip com a vicerector de comunicació i relacions institucionals, perquè havia estat acusat d’assetjament. Però després d’uns mesos, i aprofitant que els estudiants estaven desmobilitzats fent exàmens, Guàrdia ha nomenat Matas pel càrrec previst inicialment.

L’acusació d’assetjament contra Matas va ser rebutjada per manca de proves contundents, encara que l’informe intern de la UB recomanava a aquest professor que s’abstingués de mantenir relacions socials amb alumnes fora de l’àmbit de les instal·lacions universitàries.

Segons expliquen des de dins de la UB, els estudiants es van mostrar sorpresos que Guàrdia portés a la seva candidatura un professor que havia estat acusat d’assetjament. Per això, en un primer moment, el nou rector només el va fer assessor seu, però passats els mesos, Matas ha ocupat un dels vicerectorats.

Durant la campanya electoral, l’aleshores candidat a rector de la universitat més gran de Catalunya es va mostrar tebi sobre l’assetjament en una entrevista a EL TRIANGLE, afirmant que “el protocol de la UB és interessant, però caldria desenvolupar-lo protegint sempre el més fràgil tenint uns mecanismes de reparació àgils i ràpids”.

Matas també ha estat protagonista els darrers mesos perquè va formar part de la non nata Sindicatura Electoral de l’1-0. La Justícia l’ha absolt per manca de proves, segons la sentència, però Matas, durant la seva declaració en el judici, va manifestar que en cap moment va desobeir al Tribunal Constitucional i que el seu nomenament havia estat fet pel Parlament de Catalunya pels seus coneixements sobre els processos electorals, obviant que havia estat elegit només per la majoria independentista el setembre de 2017.

Va saber que formaria part de la Sindicatura Electoral quan un diputat de Junts pel Sí li ho va oferir, segons va declarar durant el judici. Els membres de la Sindicatura Electoral es van reunir en una sala del Parlament durant un dia, encara que no es van constituir formalment ni es va aixecar acta de la trobada.

Malgrat tot, en manifestacions públiques ha mantingut que ho tornaria a fer, instant a la desobediència, i ha dit que si havia estat elegit era perquè era professor universitari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides