L’Audiència Nacional confirma el processament dels Pujol

L'expresident català i la seva família, a un pas de ser jutjats com a presumpta organització criminal

Jordi Pujol
Jordi Pujol

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva família han estat finalment processats aquest dimarts, ja que l’Audiència Nacional ha confirmat la interlocutòria amb què el jutge instructor José de la Mata va proposar jutjar-los pels delictes d‘organització criminal o organització il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra Hisenda i falsedat documental.

El darrer recurs d’apel·lació no han evitat que s’hagi confirmat íntegrament la decisió del jutge instructor pel que fa als membres de la família de l’expresident. En canvi, la secció tercera de la sala penal de l’Audiència Nacional ha acordat l’arxivament de la causa pel que fa al veterà empresari Carles Sumarroca Coixet, de qui ara desvincula dels fets imputats al seu fill, i ha retirat dos delictes contra Hisenda que s’imputaven a Mercè Gironès, l’exesposa de Jordi Pujol Ferrusola, el fill primogènit de l’expresident de la Generalitat.

La resolució d’aquest dimarts confirma la competència de l’Audiència Nacional per jutjar els Pujol perquè els actes presumptament delictius principals es van produir a l’estranger, i manté provisionalment la qualificació jurídica dels fets com a constitutius de delicte d’organització criminal o organització il·lícita pels moviments de fons efectuats pels membres de la família, als quals s’atribueix una estratègia amb rols definits per ocultar-los.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides