Estudiants es tanquen als rectorats de la UB i la UdG

Reclamen als rectors de la universitat pública que signin un "compromís contra "la crisi educativa"

Estudiants formant barricades a la UB
Estudiants formant barricades a la UB

Estudiants formant barricades a la UB - SEPC

Estudiants universitaris s’han tancat aquest dimarts al matí als rectorats de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Girona (UdG) per reclamar als rectors de les universitats públiques que signin un document de cinc punts, denominat Compromís contra la crisi educativa. Es tracta d’una acció emmarcada en la mobilització iniciada la setmana passada amb el tall de l’avinguda Diagonal, a l’altura del Palau de Pedralbes.

Aquests estudiants alerten que la crisi de la covid-19 ha provocat “una situació d’emergència” en la universitat pública i s’han tancat en els rectorats, amuntegant contenidors i bancs a l’entrada, fins que rebin una resposta dels rectors, segons ha anunciat el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, promotor d’aquestes mobilitzacions juntament amb l’Associació d’Estudiants Progressistes.

El compromís que reclamen als rectors inclou l’equiparació dels preus de màsters i graus, i graus entre si, la remuneració obligatòria de les pràctiques universitàries, el suport per a l’absolució de tots els “encausats per defensar la universitat pública”, un “pla de xoc pel català contra l’emergència lingüística” i “protocols feministes efectius de revisió dels plans docents”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides