El Parlament català decideix deixar Vox sense senador autonòmic

ERC, JxCAT, CUP i Comuns pacten 3 senadors per al PSC, 3 per a ERC i 2 per a Junts, i Vox recorrerà al TC

Els partits independentistes i els comuns han oficialitzat avui el pacte antifeixista. Les reunions de la junta de portaveus i la mesa del Parlament d’aquest dimarts han finalitzat amb l’acord de deixar sense el senador autonòmic que, d’acord amb els criteris seguits per les designacions de les anteriors legislatures, pertocava a Vox.

La fórmula “Imperiali”, acordada amb el suport d’ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem, deixa una relació de senadors autonòmics en què només els tres partits amb més representació parlamentària seran partícips de la designació. D’aquesta manera, republicans i socialistes comptaran amb tres representants mentre que Junts se’n conforma amb dos. Vox i la CUP, que seguint altres fórmules haguessin obtingut un representant, se’n queden sense.

Vox ha anunciat que -després d’esgotar tots els tràmits en el marc del Parlament- durà al Tribunal Constitucional (TC) el vet al seu senador de designació autonòmica que han acordat aquest dimarts en Junta de Portaveus els grups independentistes i els comuns.

El grup d’extrema dreta ha menyspreat la fórmula Imperiali i ha anunciat a través del seu portaveu a la Cambra catalana, Ignacio Garriga, que demanaran al TC un recurs d’empara amb mesures cautelars per evitar que el seu senador sigui vetat.

(Visited 98 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari