El Parlament català decideix deixar Vox sense senador autonòmic

ERC, JxCAT, CUP i Comuns pacten 3 senadors per al PSC, 3 per a ERC i 2 per a Junts, i Vox recorrerà al TC

Els partits independentistes i els comuns han oficialitzat avui el pacte antifeixista. Les reunions de la junta de portaveus i la mesa del Parlament d’aquest dimarts han finalitzat amb l’acord de deixar sense el senador autonòmic que, d’acord amb els criteris seguits per les designacions de les anteriors legislatures, pertocava a Vox.

La fórmula “Imperiali”, acordada amb el suport d’ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem, deixa una relació de senadors autonòmics en què només els tres partits amb més representació parlamentària seran partícips de la designació. D’aquesta manera, republicans i socialistes comptaran amb tres representants mentre que Junts se’n conforma amb dos. Vox i la CUP, que seguint altres fórmules haguessin obtingut un representant, se’n queden sense.

Vox ha anunciat que -després d’esgotar tots els tràmits en el marc del Parlament- durà al Tribunal Constitucional (TC) el vet al seu senador de designació autonòmica que han acordat aquest dimarts en Junta de Portaveus els grups independentistes i els comuns.

El grup d’extrema dreta ha menyspreat la fórmula Imperiali i ha anunciat a través del seu portaveu a la Cambra catalana, Ignacio Garriga, que demanaran al TC un recurs d’empara amb mesures cautelars per evitar que el seu senador sigui vetat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides