Mas comença a cobrar una pensió de 7.662 euros mensuals

L’expresident i exlíder de CDC és el pensionista espanyol que més cobra, segons ‘Vozpópuli’

Bany de masses d'Artur Mas quan va declarar al TSJC
Bany de masses d'Artur Mas quan va declarar al TSJC

Artur Mas és el pensionista que més diners cobra d’Espanya, gairebé 92.000 euros annuals, segons publica Vozpópuli citant fonts de la Generalitat, després que hagi començat a cobrar la pensió vitalícia prevista a l’article 3 de l’estatut dels expresidents catalans. La mateixa informació afegeix que Mas podria cobrar una quantitat superior si el sou del pròxim president puja quan s’aprovin els futurs pressupostos.

Es tracta, de moment, d’una pensió de 7.662 euros mensuals, que va sol·licitar quan va arribar enguany a l’edat de 65 anys, un import que és el 60% de la retribució que “correspon a l’exercici del càrrec de president”, marca el citat estatut. Aquesta quantitat s’assigna als pressupostos de la Generalitat.

Mas, que va deixar la presidència de la Generalitat el gener del 2016, ha costat des de la seva retirada de la primera línia política aproximadament mig milió d’euros públics, calcula Vozpópuli, ja que va percebre el 80% del sou presidencial des del gener del 2017, un total de 365.598 euros, i es va destinar, a més, una dotació de 132.411 euros per a la seva oficina d’expresident.

L’expresident de la Generalitat (2010-2016) i exlíder de Convergència i del PDECat va ser condemnat a tretze mesos d’inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics com a culpable d’un delicte de desobediència, per la seva responsabilitat en l’organització de la consulta sobiranista del 9-N.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides