El Barça s’apunta a la Superlliga presidida per Florentino Pérez

L'entitat blaugrana i onze clubs europeus més funden una nova competició que compta amb el rebuig de la FIFA i de la UEFA

L'entrada a les oficines del Barça

Dotze clubs del futbol europeu -el Barça, el Milan, l’Arsenal, l’Atlètic de Madrid, el Chelsea, l’Inter de Milà, la Juventus, el Liverpool, el Manchester City, el Manchester United, el Reial Madrid i el Tottenham- van anunciar la mitjanit d’aquest diumenge que han creat una nova competició esportiva: la Superlliga. El president d’aquesta nou torneig, que neix amb l’objectiu de ser la millora competició esportiva mundial, serà el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, mentre que les vicepresidències les ostentaran el president de la Juventus, Andrea Agnelli, i el del Manchester United, Joel Glazer.

No obstant això, la Superlliga compta amb el rebuig frontal de la UEFA i de la FIFA. El primer organisme ja ha anunciat que “estudiarem totes les mesures al nostre abast, a tots els nivells, tant judicials com esportius” per frenar la creació d’aquest projecte esportiu que es “basa en l’interès propi d’uns pocs clubs en un moment en el qual la societat necessita més que mai la solidaritat”.

La UEFA considera que el futbol es fonamenta en “competicions obertes i mèrits esportius” i ha recordat que la FIFA, les federacions anglesa, espanyola i italiana, i les seves respectives lligues professionals prohibiran als equips que participin a la Superlliga jugar en qualsevol competició nacional, europea o mundial i que és possible que els futbolistes d’aquests equips no puguin jugar amb la seva selecció nacional.

Malgrat aquests advertiments, els equips fundadors d’aquest nou torneig han remarcat que “esperen mantenir converses ben aviat amb UEFA i FIFA a fi de buscar les millors solucions per a la Superlliga i per al conjunt de el futbol mundial.”

El comunicat dels dotze equips també assenyala que “la pandèmia ha revelat que una visió estratègica i un enfocament comercial són necessaris per augmentar el valor i les ajudes en benefici de la piràmide de el futbol en el seu conjunt” i que en els últims mesos “s’ha mantingut un diàleg intens amb els òrgans de govern del món del futbol sobre el futur format de les competicions europees”. En aquest sentit, els clubs fundadors creuen que “les solucions proposades pels reguladors no resolen les qüestions fonamentals, que passen per la necessitat d’oferir partits de més qualitat com per obtenir recursos financers addicionals per al món del futbol.”

Els equips fundadors de la Superlliga afirmen també que la competició serà sostenible i que comportarà una major solidaritat que els actuals tornejos europeus: “Aquest nou torneig anual proporcionarà un creixement econòmic significativament més gran, el que permetrà donar suport a el futbol europeu a través d’un compromís a llarg termini, que les aportacions a la solidaritat, creixin en línia amb els ingressos de la nova lliga europea. Els pagaments de solidaritat seran més grans que els actualment generats pel sistema europeu de competició i es preveu que superin els 10 000 milions d’euros al llarg del període de compromís dels Clubs. D’altra banda, la nova competició es construirà amb criteris financers de sostenibilitat, ja que tots els Clubs Fundadors es comprometen a adoptar un marc de despesa. A canvi del seu compromís, els Clubs Fundadors rebran, en conjunt, un pagament d’una sola vegada de 3.500 milions d’euros dedicat únicament a emprendre plans d’inversió en infraestructures i compensar l’impacte de la pandèmia del COVID.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides