Com ha reaccionat la Diputació de Lleida davant les denúncies de contractes irregulars fetes per la Sindicatura de Comptes?

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el dia de la seva presa de possessió

Votant en contra d’una moció de l’oposició que demanava la realització d’una auditoria que analitzés aquestes contractacions i presentés les seves conclusions en un termini de 3 mesos. Aquesta moció comptava amb el suport dels quatre grups de l’oposició –PSC, En Comú Podem, Unitat d’Aran i Ciutadans- però ERC, el partit al qual pertany el president de la Diputació, Joan Talarn, i JxCat van votar en contra i van impedir que prosperés.

La Sindicatura de Comptes de Catalunya va presentar un informe, a mitjans de febrer, en el qual va detectar que la Diputació de Lleida havia realitzat despeses l’any 2017 per valor d’1,4 milions d’euros sense cap tipus de procediment de licitació. L’informe de la Sindicatura va detectar nombroses irregularitats en les contractacions efectuades per la corporació provincial lleidatana aquell any, com la tramitació d’urgència de molts d’ells sense que es demostrés la necessitat d’aquesta necessitat o el tracte de privilegi atorgat a alguns licitadors. Ciutadans i En Comú Podem han denunciat davant la Fiscalia de Lleida les irregularitats detectades per la Sindicatura.

L’any 2017 el president de la Diputació de Lleida era Joan Reñé, històric dirigent de Convergència Democràtica de Catalunya, que va acabar dimitint l’octubre del 2018 després que els mossos d’esquadra el detinguessin en el marc de la investigació sobre el finançament irregular del seu partit. El 2013, la Diputació de Lleida ja va estar implicada en un altre escàndol de corrupció que, en aquest cas afectava la productora Triacom i el seu programa El gran dictat de TV3.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides