Salut vol endarrerir el toc de queda abans que s’acabi l’estat d’alarma

La Generalitat de Catalunya prepara també una campanya de conscienciació sobre la necessitat de la vacunació

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha plantejat aquest diumenge endarrerir el toc de queda pel coronavirus a Catalunya, que actualment comença a les 22 hores, abans que finalitzi l’estat d’alarma a Espanya el 9 de maig.

Ha assegurat que aquesta mesura se sotmetrà “a revisió” per adaptar-la als requeriments epidemiològics, després d’admetre que és “efectiva” per contenir els contagis. També ha destacat que malgrat la seva efectivitat està afectant a nivell emocional la ciutadania.

D’altra banda, Ramentol també ha confirmat que Catalunya prepara una campanya de conscienciació sobre la necessitat de vacunar-se. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha dit que caldrà conscienciar alguns segments de la població que “no viuen la malaltia tan de prop o que no la tenen tan present”.

Ramentol ha assegurat que de moment les crides a vacunar-se estan tenint molt bona resposta, però ha lamentat que “la campanya d’anada i vinguda amb canvis de criteri” amb relació a alguns vaccins està afectant la confiança de la població.

Amb tot, ha insistit que el ritme és “accelerat” i ha afegit que entre dilluns i dimarts s’esgotarà totes les dosis d’AstraZeneca que tenen per administrar. “Les ofertes que hem estat traient fins ara tenen una resposta increïble”, ha remarcat Ramentol, que ha assegurat que “majoritàriament” la població “entén” que la vacunació és “un gest imprescindible”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides