Budó creu que sense estat d’alarma no es pot mantenir el toc de queda

La consellera de Presidència i portaveu en funcions del Govern no descarta encara les vegueries

Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de Presidència i portaveu en funcions del Govern, Meritxell Budó, ha relacionat en una entrevista a RAC1 la finalització de l’estat d’alarma, que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat pel 9 de maig, amb la continuïtat del toc de queda. Segons ella, “sense un estat d’alarma no es pot aplicar el toc de queda nocturn. Des del Govern no tenim la capacitat reguladora per aplicar-lo”.

Després de la pròrroga d’una setmana del confinament comarcal i de les altres mesures restrictives, pel que fa a la reobertura, la portaveu reconeix que s’ha de començar a preparar. Això no obstant, igualment reconeix que “hi ha dades com el risc de rebrot o les UCI que encara són massa altes”. Tampoc descarta les vegueries: “En absolut estan descartades perquè poden esponjar on hi ha dades més elevades”.

Negociacions per formar Govern

D’altra banda, la consellera de Presidència en funcions està “totalment” convençuda que hi haurà un acord amb ERC per formar Govern. Entén que trigui encara uns dies, però exigeix que “sigui sòlid”. Esquerra i Junts van reprendre ahir les negociacions de manera virtual, però encara no hi ha res encarrilat.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari