Joan Laporta s’amaga darrere el silenci i encadena errors gruixuts

El seu retorn a la presidència del Barça coincideix amb la gravíssima crisi financera provocada per la pandèmia

Transcorregut un mes des de la presa de possessió com a president del FC Barcelona, Joan Laporta no ha donat respostes ni explicacions als curiosos, poc notables i escassos esdeveniments del seu estrenat mandat. Aquest és el balanç després de dues reunions de junta en les quals s’han repartit càrrecs i funcions als nous directius i no han transcendit més novetats que les baixes de càrrecs executius i les altes d’aquest cercle personal del president, una autèntica guàrdia pretoriana amb més mèrits com a guardaespatlles que com a potencials executius de primera qualitat.

Sobre el futur de Messi, la continuïtat de Koeman, els possibles fitxatges, l’arribada de patrocinadors, la màgia econòmica necessària i urgent per a arreglar la tragèdia financera o traspassos que l’alleugerin, de tot això res de res.

Al contrari, les precipitades conclusions i l’eufòria desfermades per l’aterratge de Mino Raiola i el pare de Haalland a Barcelona per a entrevistar-se amb Joan Laporta es van esfondrar quan va transcendir que només va ser la breu escala d’un viatge amb destinació a Madrid per a temptejar el mercat. Al Bernabéu, per cert, no els va rebre el president Florentino Pérez, sinó el director general.

La inacció, patent des de la presa de possessió, reflecteix la falta de guió i de plans veritablement seriosos per part d’una junta que, a més, degué acabar d’improvisar-se i acordar-se, per la necessitat dels avals, després del triomf a les urnes.

L’excusa oficial és l’espera dels resultats de la “due diligence” que, pel poc que se sap, ratificarà els comptes del tancament de la temporada 2019-20, amb pèrdues de més de 90 milions, i la previsió de números vermells de gairebé 300 milions com a resultat de la liquidació de l’actual.

Sense comptar que s’ha diferit el pagament de gairebé 170 milions d’euros de fitxes de jugadors, pendents de pagament, sembla que Joan Laporta no donarà la cara fins que no pugui parlar clar, segurament per a lamentar la situació que s’ha trobat i ben poca cosa més.

El nou president no sols està atrapat per l’herència de Jose Maria Bartomeu i la càrrega insostenible de les pèrdues d’enguany. També ho està perquè si no hagués contribuït amb la seva signatura i suport al vot de censura s’hauria pogut deslliurar d’aquest panorama. Havent permès celebrar les eleccions el 21 de març, com estava previst per Bartomeu i la seva junta, la presa de possessió s’hauria retardat al dia 1 de juliol amb una posició de sortida neta i sense l’enorme pes d’arrencar amb més de 300 milions de pèrdues.

A la junta de Laporta, sembla que la primera reacció és de penediment per aquest moviment estratègic contra el president anterior que, al cap i a la fi, només ha servit per a celebrar les eleccions quinze dies abans, el 7 de març, i per a menjar-se unes pèrdues colossals.

Això al marge, altres problemes sorgeixen com a resultat d’aquesta entrada en plena temporada amb un entrenador escollit per Bartomeu amb el qual no sap què fer, sobretot si guanya la Copa aquest dissabte. Els dubtes i l’escassa contundència mostrada aquest últim mes, amb el Clàssic perdut, no han servit sinó per fer cometre un altre error enviant al vestuari el missatge equivocat. Sense la confiança de la junta, l’entrenador es torna vulnerable. La presumpta experiència de Joan Laporta no li està servint, per ara, per a gestionar com cal la seva pròpia presidència. Cap novetat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Joan Laporta s’amaga darrere el silenci i encadena errors gruixuts”

  1. Quin desastre de diari per favor. No teniu idea de res. Nomes de llençar basura contra un president i una junta directiva que ens a donat mes titols que tots els altres presidents junts. Llençeu merda contra el Flotentino home, que us penseu que ells tenen numeros bons? El que pasa que el seu camp i els seus sous els paguem nosaltred

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides