El Cercle d’Economia fa una crida a la transició ecològica i a la sostenibilitat econòmica

La Comissió Green Deal, que presideix Àngel Simón, presenta el seu informe, que recull més de 100 propostes

El Cercle d’Economia ha presentat aquest divendres l’informe “Reptes i oportunitats en la transició cap a un model socioeconòmic sostenible”, elaborat per la Comissió Green Deal. El document inclou un catàleg de recomanacions i fa una crida aconseguir un canvi “real” davant d’una oportunitat “única”, com són els fons Next Generation de la Unió Europea.

El document proposa afrontar els reptes de la transformació a un model sostenible al voltant de quatre eixos principals, dos vectors de canvi i tres indicadors transversals. Els eixos són l’acció climàtica; l’automoció i la mobilitat sostenible; l’economia circular; i la ciutat i l’edificació sostenible. Els dos vectors són la transició justa i el futur de l’ocupació, d’una banda, i les finances sostenibles de l’altra. Els indicadors són l’aposta per la innovació, la transformació digital i el desenvolupament normatiu i l’autoregulació de les empreses.

El president de la Comissió, Àngel Simón, president d’Agbar, ha destacat que la col·laboració público-privada serà “bàsica”, així com la intersectorial. També ha dit que ha de ser una transició justa que faciliti la reconversió de llocs de treball i impliqui els sectors més vulnerables. Pel que fa a l’administració, aquesta ha de ser “facilitadora” de la transformació, ha assenyalat.

La Comissió Green Deal, presidida per Ángel Simón, es va constituir per abordar els reptes i les oportunitats de la transició energètica, la mobilitat sostenible, l’economia circular, la rehabilitació i, en definitiva, tota la indústria que es generarà els anys vinents al voltant d’una economia més verda, sostenible i ecològica.

La Comissió es configura com un espai de diàleg i contribució intersectorial per a la consecució dels objectius del Pacte Verd Europeu i compta amb la participació de representants de grans empreses com Endesa, Seat o Agbar, entre altres.

L’objectiu de la Comissió ha estat dur a terme una reflexió sobre les prioritats d’actuació i el paper dels diferents agents socioeconòmics, per a aconseguir una economia competitiva i neta, amb zero emissions i que protegeixi la biodiversitat. Fruit d’aquesta reflexió, ha elaborat aquest informe que aporta propostes d’acció i iniciatives tangibles per a accelerar el canvi radical requerit en aquesta transició. Concretament, el document recull més de 100 iniciatives com a inspiració per a materialitzar els compromisos que permetin aconseguir amb èxit aquest canvi cap a un model socioeconòmic més just i inclusiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides