Sanitat estudia prohibir fumar a les terrasses tot i que hi hagi distancia

El text està pendent d'aprovació, però estableix que siguin les comunitats les que ho puguin dur a terme

El govern espanyol estudia prohibir fumar a les terrasses dels bars i restaurants encara que hi hagi distància de seguretat. Així ho proposarà aquesta mateixa tarda el Ministeri de Sanitat a les comunitats en el debat de la comissió de Salut Pública. En aquests moments està prohibit fumar si no es garanteix la distància de dos metres entre clients, però ara, segons ha avançat la Cadena SER, es vol prohibir malgrat que hi hagi prou espai entre persones.

De fet, fins a sis comunitats -Balears, Canàries, Cantàbria, País Valencià, Astúries i Aragó- ja havien pres aquesta decisió pel seu compte i, per tant, s’augura que, almenys, hi haurà sis vots a favor. Quedaria prohibit el consum del tabac, cigarret electrònic i pipa d’aigua.

Al document, el govern espanyol argumenta que “fumar tabac i consumir productes relacionats, emet aerosols que podrien contribuir a la transmissió de virus” i asseguren que es tracta d’una mesura que segueix “el principi de precaució” i que ajudaria a lluitar contra la pandèmia de la covid.

L’any passat, en plena pandèmia de covid, Salut va prohibir fumar a l’aire lliure i en qualsevol espai públic si no es podia guardar una distància mínim de dos metres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides