Absolts els síndics de l’1-O

La Fiscalia havia demanat dos anys i nou mesos de presó per desobediència al TC i usurpació de funció pública

Jordi Matas, el president de la Sindicatura Electoral de l'1-O
Jordi Matas, el president de la Sindicatura Electoral de l'1-O

El Jutjat Penal número 11 de Barcelona ha absolt els membres de la Sindicatura Electoral de l’1-O dels delictes de desobediència i d’usurpació de funció pública que els atribuïa la Fiscalia.

En la seva sentència, coneguda aquest dijous, aquest tribunal no considera “prou acreditat” que desobeïssin les indicacions del Tribunal Constitucional els professors universitaris i juristes que van formar un òrgan que, segons la llei de l’1-O aprovada per l’independentisme al Parlament -després suspesa i declarada inconstitucional-, havia d’exercir d’autoritat electoral de l’1-O.

La Fiscalia havia demanat penes de dos anys i nou mesos de presó per a Jordi Matas, Marc Marsal, Josep Pagès, Tània Verge i Marta Alsina, als quals acusava d’haver emès resolucions sobre la preparació de l’1-O.

Tots ells, i els membres suplents de la Sindicatura Electoral, van renunciar el 26 de setembre del 2017, a menys d’una setmana de la votació, després que el Constitucional els imposés multes de 12.000 euros diaris si no plegaven, una decisió que van al·legar per defensar-se durant el judici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides