Mobilització estudiantil contra la “crisi educativa” a la universitat

La protesta comença tallant la Diagonal de Barcelona per reclamar compromís als rectors

Tall de la Diagonal
Tall de la Diagonal

Estudiants universitaris catalans han iniciat aquest dimecres una sèrie de mobilitzacions per reclamar mesures que reverteixin l’impacte de la pandèmia en l’àmbit educatiu, que denuncien que ha provocat una “situació d’emergència” en aquests centres.

En particular, s’adrecen als rectors perquè es comprometin a signar el manifest Compromís contra la crisi educativa, que consta de cinc punts amb què pretenen garantir un model universitari públic i equitatiu.

El manifest reclama l’equiparació dels preus de màsters i graus, i graus entre si, la remuneració obligatòria de les pràctiques universitàries, el suport per a l’absolució de tots els “encausats per defensar la universitats públics”, un “pla de xoc pel català contra l’emergència lingüística” i “protocols feministes efectius de revisió dels plans docents”.

Uns 80 estudiants, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, han començat les mobilitzacions tallant durant el matí l’avinguda Diagonal en els dos sentits de la marxa, a l’altura del Palau de Pedralbes.

Aquest tall ha provocat cues i retencions a la B-23, des de Sant Joan Despí, ha deixat sense servei les parades del Tram de Maria Cristina i Palau Reial, i ha obligat a desviar sis línies d’autobús.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides