La Fiscalia demana tres anys de presó per als mossos acompanyants de Puigdemont

Acusa els agents Carlos de Pedro i Xavier Goicoechea d'un delicte d'encobriment

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat condemnes de tres anys de presó per a Carlos de Pedro i Xavier Goicoechea, els agents dels Mossos d’Esquadra que acompanyaven l’expresident català Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya l’any 2018.

El Ministeri Públic acusa tots dos agents d’haver-lo ajudat a evitar la detenció quan es va reactivar l’euroordre, i sosté que van cometre un delicte d’encobriment. També planteja per a ells una inhabilitació per a càrrec o treball públic de la mateixa durada que la pena de presó.

La Fiscalia indica que eren conscients de la condició d’investigat de Puigdemont i que la seva intenció era ajudar-lo a tornar a Bèlgica sense que fos identificat i es pogués executar l’ordre europea de detenció. Els atribueix el fet d’haver aprofitat uns dies lliures per viatjar en cotxe des de Brussel·les a Estocolm, i recollir l’expresident i ara eurodiputat.

Puigdemont va ser detingut a Alemanya i va quedar en llibertat sota fiança al cap d’uns dies. Finalment, el Tribunal de Schleswig-Holstein va acceptar lliurar-lo a Espanya només perquè fos jutjat per malversació, el Tribunal Suprem va retirar l’euroordre i l’expresident català va tornar a Bèlgica.

El judici als mossos Carlos de Pedro i Xavier Goicoechea, segons ha avançat el digital El Món, començarà el 24 de maig.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.