La Fiscalia demana tres anys de presó per als mossos acompanyants de Puigdemont

Acusa els agents Carlos de Pedro i Xavier Goicoechea d'un delicte d'encobriment

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat condemnes de tres anys de presó per a Carlos de Pedro i Xavier Goicoechea, els agents dels Mossos d’Esquadra que acompanyaven l’expresident català Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya l’any 2018.

El Ministeri Públic acusa tots dos agents d’haver-lo ajudat a evitar la detenció quan es va reactivar l’euroordre, i sosté que van cometre un delicte d’encobriment. També planteja per a ells una inhabilitació per a càrrec o treball públic de la mateixa durada que la pena de presó.

La Fiscalia indica que eren conscients de la condició d’investigat de Puigdemont i que la seva intenció era ajudar-lo a tornar a Bèlgica sense que fos identificat i es pogués executar l’ordre europea de detenció. Els atribueix el fet d’haver aprofitat uns dies lliures per viatjar en cotxe des de Brussel·les a Estocolm, i recollir l’expresident i ara eurodiputat.

Puigdemont va ser detingut a Alemanya i va quedar en llibertat sota fiança al cap d’uns dies. Finalment, el Tribunal de Schleswig-Holstein va acceptar lliurar-lo a Espanya només perquè fos jutjat per malversació, el Tribunal Suprem va retirar l’euroordre i l’expresident català va tornar a Bèlgica.

El judici als mossos Carlos de Pedro i Xavier Goicoechea, segons ha avançat el digital El Món, començarà el 24 de maig.

(Visited 211 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari