El govern central amplia tres mesos la moratòria dels lloguers i la suspensió dels desnonaments

Sánchez es reafirma en la seva voluntat de no prorrogar l’actual estat d’alarma, que finalitza el proper 9 de maig

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres l’ampliació durant tres mesos de la suspensió dels desnonaments als col·lectius més vulnerables així com de les polítiques de moratòria de lloguer.

En una compareixença al Congrés dels Diputats per presentar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, Sánchez ha recordat que aquestes mesures de protecció social s’acaben el proper 9 de maig amb la finalització de l’actual estat d’alarma, però ha explicat que s’ampliaran tres mesos més per “no deixar ningú enrere” i per “garantir l’exercici del dret constitucional a un habitatge digne i adequat”.

En aquest sentit, l’executiu central prorrogarà tres mesos la possibilitat de demanar una moratòria o condonació parcial del lloguer quan el propietari sigui un gran tenidor o una entitat pública. També s’ampliaran tres mesos més els contractes que “puguin acollir-se a la pròrroga extraordinària de 6 mesos dels lloguers d’habitatge en els mateixos termes i condicions del contracte en vigor.”

Pel que fa als desnonaments, Sánchez ha subratllat que se suspendran els dels inquilins vulnerables sense alternativa habitacional.

D’altra banda, Sánchez ha insistit, en la seva intervenció, que “la intenció del govern” és no prorrogar l’estat d’alarma i s’ha mostrat convençut que quan aquest finalitzi el proper 9 de maig serà possible gestionar la crisi sanitària: “A partir d’aquell moment l’èxit dependrà de la unitat de tots, de l’eficàcia de la nostra coordinació i de la responsabilitat individual.”

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari