Site icon El Triangle

Aragonès confessa haver contactat amb l’expresident Puigdemont

El president Pere Aragonès amb l'expresident Carles Puigdemont

El president Pere Aragonès amb l'expresident Carles Puigdemont

El candidat d’ERC Pere Aragonès i l’expresident Carles Puigdemont van mantenir fa uns dies una conversa sobre l’estat de les negociacions entre ERC i Junts per desbloquejar la investidura i formar Govern a Catalunya. Així ho ha explicat aquest dimecres el vicepresident en funcions en una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio.

“La conversa va ser cordial i aclaridora”, ha apuntat Aragonès, que s’ha mostrat convençut que els “esculls” són “salvables”. El dirigent republicà ha apuntat que Junts ja disposa d’una proposta “completa” sobre com ha de ser el futur executiu.

El pacte inclouria tres comissions de seguiment. La idea, en tot cas, és que no hi hagi “compartiments estancs”, un dels problemes que han arrossegat els dos últims executius.

“Amb Puigdemont tenim reptes compartits de país. Defensa la independència, i jo també. Això ha de passar per l’autodeterminació i l’amnistia, i ho compartim”, ha apuntat el candidat a la investidura. Aragonès ha recordat que Junts defensava un referèndum forçat per les institucions europees si l’independentisme superava el 50% dels vots, i ha fet seva la proposta.

“Esgotar el termini seria una irresponsabilitat”, ha apuntat en referència al calendari, que marca que el 26 de maig hi ha d’haver president investit per evitar la celebració de noves eleccions.

Exit mobile version