Les UCI catalanes aguditzen la seva situació crítica amb la suma de 3 nous pacients amb covid-19

El risc de rebrot i la velocitat de contagi del virus continuen creixent a gran velocitat

Unitat de Cures Intensives (UCI)
Unitat de Cures Intensives (UCI)

La flexibilització de la mobilitat durant la Setmana Santa a Catalunya està tenint el seu efecte en la situació hospitalària i en els indicadors de la pandèmia. Malgrat que en les darreres hores els hospitals han registrat un descens de 12 pacients amb covid-19, les UCI han sumat 3 nous malalts. En aquest sentit, i segons les dades del Departament de Salut, actualment romanen ingressats 1.751 pacients, dels quals 518 es troben a les unitats de crítics.

Pel que fa als indicadors de la covid-19, el risc de rebrot, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha passat dels 257 punts als 304. Així mateix, la velocitat de contagi del virus ha sumat 16 centèsimes i s’ha situat a 1,19. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien 119. Els epidemiòlegs i els responsables sanitaris han subratllat en reiterades ocasions que aquest marcador s’ha de trobar per sota d’1, ja que quan supera aquest llindar entra en expansió.

D’altra banda, aquest dimarts s’han comunicat 1.524 contagis i 23 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat 618.724 casos i 21.575 morts.

Quant a la campanya de vacunació, 1.327.873 de persones s’han posat la primera dosi i 462.795 han rebut la segona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides