La Fiscalia acusa l’exsecretari de l’Esport Tibau de desviar fons al procés

La querella vincula al 9-N el pagament d'una factura a Unipost i atribueix malversació a l'ex-alt càrrec del govern d'Artur Mas

Ivan Tibau
Ivan Tibau

La Fiscalia de Barcelona es va querellar contra Ivan Tibau, que va ser secretari general de l’Esport de la Generalitat entre els anys 2011 i 2016, per diversos delictes, entre els quals el de malversació, pel suposat desviament de fons públics al procés, publica El Periódico.

La querella, que es va presentar el juliol del 2020 però no havia transcendit fins ara, atribueix a Tibau l’ordre de pagar a Unipost una factura de 17.995 euros el 31 de desembre del 2015, fet que el Ministeri Públic vincula amb el suport facilitat per aquesta empresa de missatgeria a la celebració de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014, promoguda pel govern d’Artur Mas.

Unipost va rebre l’encàrrec de la Generalitat del repartiment de la correspondència oficial del 9-N, feina que va efectuar almenys entre el 3 i el 8 de novembre del 2014, i també es va implicar en el pseudoreferèndum de l’1-O. De fet, va ser escorcollada el setembre del 2017 i un dels seus directius, Pablo Raventós, ha estat processat pels preparatius d’aquella votació.

La Fiscalia, però, no especifica en la querella que ha presentat contra Tibau els serveis vinculats al procés que atribueix en aquest cas a l’empresa de missatgeria. No obstant això, les dates indiquen que es tracta del 9-N, segons la mateixa informació.

La querella també afecta Raventós i Xevi Ardite, l’exsubdirector de l’empresa pública Equacat, ja que la Fiscalia considera que es va encobrir el pagament a Unipost amb factures per determinats conceptes. A més, es dirigeix contra els responsables del Club de Tir Cassalot de Torà (de Lleida), el Club Ciclista Sant Boi i el Club Poliesportiu i Cultures Les Peces (de Tarragona), per la percepció de fons de l’Equacat per suposats patrocinis del Canal Olímpic que no es van realitzar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides