A què s’ha dedicat Josep Pujol després d’aparèixer al ’30 minuts’?

Josep Pujol
Josep Pujol

Josep Pujol Ferrusola ha representat la seva família al reportatge Pujol: els secrets d’Andorra, emès aquest diumenge a l’espai de TV3 30 minuts, com ha fet diversos cops davant dels mitjans de comunicació durant els anys que s’ha desenvolupat la instrucció judicial del cas Pujol.

Deixant de banda les puntuals aparicions públiques d’altres membres de la família, com l’expresident Jordi Pujol i el benjamí, Oleguer Pujol, Josep ha estat la persona que més ha donat la cara pels Pujol Ferrusola i, en aquest cas, ho ha seguit fent ficant cullerada a Twitter, encara que sense gaire ressò, sobre els comentaris de periodistes i altres figures públiques, sorgits a partir del reportatge.

A través del seu compte, obert l’any 2016 “amb voluntat de defensa contra les mentides”, segons ell proclama, i on suma poc més d’un centenar de seguidors, el tercer fill de Jordi Pujol i Marta Ferrusola ha replicat Jaume Asens, el diputat d’En Comú Podem que com a advocat va plantejar la querella contra l’expresident Pujol, que “no has estat capaç d’aportar ni una prova de delicte contra la família Pujol. La teva és una acusació 100% política“.

No ha rebut cap resposta per part d’Asens, el qual també va participar en el 30 minuts, però sí del periodista Víctor Saura. Josep Pujol l’ha citat quan ha comentat el tuit amb què l’economista Xavier Sala-i-Martin ha carregat contra el periodista Roger Palà, el qual havia difós un article publicat l’any 1999 per Saura a EL TRIANGLE sobre un dúplex adquirit fa 33 anys pel mateix Josep Pujol.

El tercer fill de l’expresident, que ha considerat que Palà “està en el grupet de periodistes del pataleo, poc rigor i molta ràbia”, ha rebut com a resposta de Saura que “comprar barat no és delicte, però si ets el fill de l’amo i compres un xalet molt per sota de preu del mercat… o has pagat en negre o t’han fet un favor“.

Saura ha afegit que “aquella compravenda es fa el 15/7/1998, en Josep Pujol té 35 anys. I en aquells moments està molt enfeinat fent de repartidor de diners opacs als comptes corrents andorrans de la família, segons es llegeix a la interlocutòria del cas Pujol”. Josep Pujol no ha dit la seva sobre aquesta resposta.

El tercer fill de l’expresident Pujol, en canvi, ha reaccionat a tuits d’Álex Sàlmon, l’exdirector d’El Mundo a Catalunya, i del periodista d’El Confidencial Marcos Lamelas, que havia trobat a faltar que el reportatge es referís a la fortuna dels fills de l’expresident, a Marta Ferrusola parlant dels missals, als paradisos fiscals amb què s’associen els negocis del primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, i al cas de les ITV, pel qual va ser condemnat Oriol Pujol.

Josep Pujol s’ha limitat a respondre a Lamelas que “no sé per què he d’explicar jo l’origen dels meus diners i no ho han de fer els milers de familiars de polítics espanyols”.

Així mateix, ha dedicat diverses respostes al periodista de Públic i El Quinze Ferran Espada, el qual -sense interpel·lar-lo- ha preguntat si “destrossar el país amb abocadors també era una deixa” i “per què FCC sempre pagava 5 milions sense que hi hagi negoci clar?”. El tercer fill dels Pujol Ferrusola ha replicat que va vendre la firma Europraxis a Indra l’any 2003 i l’ha acusat de ser un periodista “poc seriós”. “Per cert, no recordo haver-te fer cap mal perquè menteixis sobre mi i m’intentis desqualificar”, s’ha queixat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides