Quin redactor de TV3 ha criticat Pau Gasol per no fer servir el català en un tuit?

Tuit de Pau Gasol previo al primer partido tras su vuelta al Barça

Xavier Valls. Al veterà periodista de la secció d’Esports de TV3 no li ha agradat que el jugador de bàsquet que ha tornat al Barça després de la seva llarga etapa a la NBA escrivís un tuit en castellà i anglès. El va pujar a la xarxa dijous, el dia abans del seu primer partit amb el Barça després del retorn a l’equip. Pau Gasol va penjar una fotografia seva amb la samarreta blaugrana i el text: “Ha llegado el momento. Mañana es el día! The moment has arrived. Tomorrow is the day”. Valls va comentar aquest tuit amb un altre, on es preguntava: “Té algun problema amb el català @paugasol?”.

Després del partit, Gasol va penjar 10 fotografies jugant i un text en castellà, català i anglès: “Una imagen vale más que mil palabras. Una imatge val més que mil paraules. A picture is worth more than a thousand words. Visca el Barça”. Valls no va dir res més sobre aquesta qüestió. Potser va pensar que l’ordre dels idiomes no era l’adequat, però no ho va expressar a la xarxa.

Qui també hi va posar cullerada, a part d’uns quants tuitaires independentistes que van insultar l’esportista, va ser el també redactor d’Esports de TV3, Joan R Vallvé. Va escriure un missatge misteriós: “Del tema Pau Gasol en parlarem d’aquí a unes setmanes, sense el respecte reverencial d’avui. Fins i tot, de Jasikevicius”. D’aquí a unes setmanes hi haurà un nou director de TV3. Si, a l’inrevés que l’actual director, Vicent Sanchis, es decideix a fer complir el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ni Valls ni Vallbé podran seguir opinant alegrement a Twitter ni criticant esportistes per l’idioma que utilitzen en els seus missatges.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides