Empitjoren els indicadors de la pandèmia a Catalunya

Els hospitals sumen 52 nous pacients amb covid-19 i les UCI registren un total de 515 malalts ingressats per aquest virus

Empitjora la pandèmia a Catalunya

Els principals indicadors de la pandèmia han empitjorat notablement a Catalunya en les últimes hores. Segons les dades facilitades aquest dilluns pel Departament de Salut, la velocitat de propagació del virus es troba a 1,03 després de sumar 12 centèsimes. En reiterades ocasions, els epidemiòlegs i els responsables sanitaris han subratllat que aquest marcador s’ha de trobar sota d’1, ja que quan supera aquest llindar entra en expansió.

Així mateix, el risc de rebrot, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha passat dels 226 punts als 257. És important recordar que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt elevat que l’epidèmia es descontroli.

Pel que fa a la situació hospitalària, continuen augmentant els pacients ingressats amb covid-19 als hospitals (+52) i a les UCI (+2). Actualment romanen hospitalitzats 1.763 malalts, dels quals 515 es troben a les unitats de crítics.

D’altra banda, en les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat 920 contagis i 13 morts. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat 617.200 casos i 21.552 defuncions.

Quant a la campanya de vacunació, 1.307.906 de persones s’han posat la primera dosi i 462.314 han rebut la segona.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari