Illa afirma que TV3 ha tingut “un paper molt lamentable” en les últimes etapes de Catalunya

El dirigent socialista denuncia que Aragonès només té el suport d'un grup antisistema "que encoratja la violència"

Salvador Illa
Salvador Illa

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha criticat TV3 pel paper que ha jugat políticament en els darrers anys a Catalunya. En una entrevista a El Periódico, Illa afirma que “els mitjans de comunicació públics han tingut un paper molt lamentable en les últimes etapes a Catalunya, molt allunyat del que ha de ser un servei públic de qualitat (…). Em refereixo als mitjans públics en general. TV-3 i els altres mitjans públics”.

En aquesta entrevista, Salvador Illa també ha criticat que a hores d’ara el candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, només compta amb el suport efectiu de la CUP. Illa ha afirmat que “l’únic suport que va exhibir, parlo de la CUP, és el d’un grup antisistema que no sols no condemna sinó que encoratja la violència, com vam veure aquestes últimes setmanes als carrers de Barcelona, de Vic, de Girona…”.

En aquest sentit, el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat segueix defensant la seva candidatura. Illa afirma que “estem veient com el fracàs que ja ens va portar a l’avançament electoral a Catalunya s’està repetint en aquesta investidura fallida recent”. Per al dirigent socialista, “repetir un fracàs porta necessàriament a un altre fracàs. Ha quedat clar que això és un atzucac, una via morta, i que cal obrir un temps nou a Catalunya, sense retrets. Correspon a qui va guanyar les eleccions liderar-ho”.

Illa defensa que “el que diem és que ja va fracassar un Govern independentista”, i que “cal assumir que els últims deu anys a Catalunya han estat dolents, perquè ens han portat a perdre el lideratge econòmic, han dividit a la nostra societat i han desprestigiat a les nostres institucions. Han estat un fracàs col·lectiu”.

El dirigent del PSC assegura que no es planteja facilitat un executiu català en minoria d’ERC. Salvador Illa diu que “ho he repassat diverses vegades i no he vist que ERC hagi guanyat les eleccions. Cada vegada que ho repasso veig una victòria clara del PSC, gairebé 50.000 vots més que ERC. El que em plantejo és un Govern en minoria del PSC en companyia dels comuns”.

Davant les crítiques que ha rebut per usar el castellà en les seves intervencions al Parlament de Catalunya, Salvador Illa afirma que “és sorprenent i molt il·lustratiu de l’estat de la situació en alguna part de Catalunya. Jo usaré les llengües que em sembli oportú, soc catalanoparlant però ús el castellà amb alguns membres de la meva família i amb algunes relacions. Em sembla que el que vaig fer és un símbol d’integració”. Per a Illa “tots els que conceben el català com una manera d’imposar una determinada visió de Catalunya s’equivoquen i fan un mal servei al català”.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari