El Sindicat Nacional de Periodistes francesos se solidaritza amb els vaguistes de Mediapro

L’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet es nega a pagar-los unes indemnitzacions decents pel seu acomiadament

Els treballadors de la filial a França del grup Mediapro estan en vaga, com a mesura de protesta i de pressió contra les pobres indemnitzacions que els proposa pagar pel seu acomiadament l’empresa que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet. Aquesta vaga es va iniciar després que Mediapro suspengués, el dia 7 de febrer passat, l’emissió del seu canal Téléfoot, a causa de l’impagament del cànon signat amb la Lliga de Futbol Professional (LFP), i decidís acomiadar els seus 90 treballadors en plantilla.

Els vaguistes de Mediapro compten amb el suport i l’assessorament del sindicat CGT, l’equivalent de CC.OO. a França. Però ara també han rebut la solidaritat del poderós Sindicat Nacional de Periodistes (SNJ), que aplega la majoria dels professionals francesos del món de la comunicació.

En l’última reunió del seu buró nacional, el SNJ ha aprovat un comunicat de suport als vaguistes en el qual, a més, “condemna les temptatives de Mediapro d’esquivar la vaga mobilitzant altres treballadors de les filials portuguesa i espanyola del grup català”. Segons han informat el diari L’Équipe i el portal Yahoo, Mediapro també ha intentat rebentar la vaga amb “esquirols”, als quals oferia pagar diners en metàl·lic.

En el seu comunicat, l’SNJ també mostra el seu “suport als periodistes d’una altra estructura, Mediapro Sport France, que van conèixer brutalment a finals de desembre que anaven a quedar-se sense feina”. El sindicat dels periodistes francesos exigeix que l’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet assumeixi, fins al final, els seus compromisos amb els seus treballadors.

A Espanya, el sindicat CGT (aquí, d’orientació anarcosindicalista) també ha denunciat que Mediapro ha enviat treballadors locals per substituir els seus companys francesos en vaga, sense informar-los prèviament. La CGT també està preparant mobilitzacions de protesta i vagues en diverses filials espanyoles de Mediapro.

Allò que més indigna els vaguistes de Mediapro France és que quan va esclatar l’escàndol per l’impagament dels compromisos financers amb la LFP, Jaume Roures va viatjar personalment a París i va tranquil·litzar els treballadors amb tota mena de promeses que ara, a l’hora de la veritat, s’ha demostrat que eren falses. Els vaguistes també recriminen que Jaume Roures hagi aportat 30 milions d’euros per avalar la nova junta directiva de Joan Laporta al Barça i, en canvi, Mediapro es negui a pagar-los una indemnització decent.

De moment, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), que és l’homòleg del SNJ francès, no s’ha pronunciat sobre l’acomiadament i la vaga dels 90 treballadors de Mediapro France, tot i que el grup de Jaume Roures i Tatxo Benet té la seva seu central a Barcelona.

(Visited 333 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari