El Consell per la República s’inventa ara la figura dels cònsols honoraris

La nova estratègia de la plataforma independentista per intentar internacionalitzar el procés

Toni Comín
Toni Comín

El Consell de la República impulsarà enguany una “xarxa diplomàtica” pròpia formada per cònsols honoraris amb l’objectiu d’internacionalitzar el procés independentista. “Hem de poder disposar d’una xarxa del Consell que ens permeti fer aquesta tasca d’internacionalització que tots esperen de nosaltres, amb raó”, ha afirmat el vicepresident de l’òrgan i eurodiputat de Junts, Toni Comín, que també ha acceptat la creació d’un nou estat major dins el Consell si el president a l’exili Carles Puigdemont manté el lideratge.

En una entrevista a Europa Press, Comín sosté que aquesta estructura diplomàtica serà un dels objectius prioritaris d’aquest any i dotarà al CxRep de més instruments per fer la seva tasca. Un model basat en els cònsols honoraris: “L’estructura diplomàtica dels estats té una part d’estructura pròpia -cònsols i ambaixadors- però també tenen cònsols honoraris, gent que gestiona amb els seus propis mitjans una representativitat oficial”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides