Dos de cada cinc euros que es paguen al Consell per la República es dediquen a sous

Les despeses de personal, infraestructura, seguretat i viatges s’enduen gairebé la meitat dels diners aportats pels prop de 94.300 membres de l’entitat que presideix Carles Puigdemont

Palau de Waterloo on viu Carles Puigdemont i té la seu el Consell per la República Catalana

El Consell per la República Catalana dedica gairebé dos de cada cinc euros aportats pels seus membres a pagar els sous de les persones que té alliberades. No se sap qui són aquestes persones perquè el Consell per la República no n’ha donat a conèixer els seus noms, el sou que cobren i a què es dediquen. Tot apunta, però, que dues de les persones que cobren directament d’aquest organisme són el raper Valtonyc, que és tècnic informàtic, i Jaume Cabaní, peça clau en l’organització de l’entramat financer que fan servir Carles Puigdemont i els membres del seu equip a Bèlgica.

A l’apartat de Transparència del portal consellrepublica.cat corresponent al “Tancament 2020” s’especifica que el cost del personal representa un 36,10% de les despeses totals. A més, a “infraestructura i exili”s’hi dedica un 2,62% i a”comunicació” un 0,22%. En total, quasi un 40%. És a dir, que aquests conceptes s’enduen dos de cada cinc euros que aporten els prop de 94.300 membres de l’organisme. Un altre capítol al qual van a parar aquests diners és el de “seguretat i viatges”, que representa un 7,22% del total. Entre personal, infraestructura, seguretat i viatges se’n va la meitat dels diners aportats al Consell per la República Catalana.

La partida més gran d’aquestes despeses és la de personal seguida per la dedicada a “Actes i projectes”, que rep un 28,72% dels diners i que inclou l’organització de l’acte que es va fer a Perpinyà el 29 de febrer de l’any passat. Entre els projectes finançats per l’entitat que presideix Puigdemont hi ha “Artistes per la llibertat”, uns concerts i activitats culturals que es van desenvolupar on line el passat mes de juny.

La tecnologia a la que se suposa que es dedica Valtonyc representa un 10,04 % de les despeses, quasi cinc punts menys que el cost de l’enorme equip jurídic que cobra de Puigdemont i dels altres polítics fugits a l’estranger (un 14,88% del total). A l’apartat tecnològic s’hi inclou l’app del Consell i el document d’Identitat Digital Republicana que s’ha donat a conèixer els darrers dies. Malgrat el suport propagandístic dels mitjans públics de la Generalitat –Toni Comín, vicepresident del Consell, va ser entrevistat a diversos programes de TV3 i Catalunya Ràdio per explicar el funcionament d’aquest document- el nombre de socis ha augmentat molt poc aquests dies.

Puigdemont va dir que confiava que un milió de persones s’apuntés al Consell per la República. De moment, encara no n’ha convençut  cent mil. Tot i així, si els 94.300 socis actuals paguessin els 12 euros que costa el carnet físic d’identitat digital republicana, al palau de l’ex-president a Waterloo hi arribaria un milió d’euros llarg, que anirien molt bé per pagar els sous de Valtonyc, Cabaní, els altres empleats de l’entitat i els 4.400 euros que costa el lloguer de l’edifici on viuen i treballen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

3 comentaris a “Dos de cada cinc euros que es paguen al Consell per la República es dediquen a sous”

  1. A veure senyors meus, és que a les alçades actuals no som tots concients que qualsevol cosa té el seu cost? I no vull dir amb això de donar xecs amb blanc, ni molts menys. O que no hi hagi un control justificat de les despeses. A veure si em voldreu fer creure que els dependentistes, gent com els sociates o els comuns, o els peperos o ciudadanos, fan les coses per amor a l’art. No fotem!

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.