Policies nacionals i guàrdies civils denuncien que la Generalitat els margina en els plans de vacunació

Dues associacions professionals afirmen que el govern català els exclou del grup de col·lectius essencials per a immunitzar-se contra la covid-19

L’Agrupació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) i el Sindicat Unificat de Policia (SUP) denuncien que el govern de la Generalitat els margina dels plans de vacunació dels considerats col·lectius essencials a immunitzar contra la covid-19. En un comunicat conjunt, les dues associacions professionals critiquen”el retard en la vacunació de guàrdies civils i policies nacionals en aquest territori (Catalunya), més quan la pràctica totalitat d’altres cossos policials que operen en aquesta comunitat, com els Mossos, ja es trobaven vacunats”.

En el mateix comunicat s’informa que “malgrat que els guàrdies civils i policies nacionals estan dins del grup prioritari de vacunació en tota Espanya, la Generalitat els ignora en el seu web on recull quins són els col·lectius essencials a vacunar”, afegint que “la Generalitat continua marginant a guàrdies i policies ignorant l’estratègia de vacunació establerta pel Consell Interterritorial de Salut de manera conjunta entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes (inclosa Catalunya) que incloïa tant a guàrdies com a policies dins d’aquests col·lectius essencials i prioritaris en la vacunació”.

Aquests agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat defensen que “difícilment podria atribuir-se a un error els actes de la Generalitat, i que quan cita en el seu web a aquests grups de treballadors dels cossos de seguretat, explicita que entre ells estan mossos d’esquadra, policia local, guàrdia urbana i bombers, sense esmentar de cap manera guàrdies civils i policies nacionals”.

Finalment, el comunicat de l’AUGC i el SUP afirma que “dubtem que aquesta omissió respongui a una simple casualitat, per la qual cosa reclamem una explicació urgent a aquesta situació que posa en perill la salut dels nostres companys”. La nota acaba dient que “aquesta elusió resulta especialment inquietant si ens atenim a l’escàs percentatge de policies nacionals i guàrdies civils vacunats a Catalunya, als quals a més es va anul·lar les seves cites per a vacunar de la setmana passada”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides