Sanitat ampliarà ara la vacunació d’AstraZeneca de 60 a 69 anys

De moment no ha pres cap decisió respecte dels menors de 60 anys que esperen la segona dosi

La comissió de salut pública ha decidit ara ampliar la vacuna d’AstraZeneca al grup de ciutadans d’entre 60 i 69 anys, mentre que els majors de 70 i els pacients amb patologia de risc per a la covid continuaran amb les vacunes Pfizer i Moderna.

D’aquesta manera, s’immunitzarà amb AstraZeneca al grup de 60 a 65 anys i un cop s’acabi es passarà al pròxim grup, que inclou les persones entre 66 i 69 anys, segons l’estratègia pública de vacunació acordada per la Moncloa i les comunitats autònomes.

Queda encara pendent de solució què passa amb els menors de 60 anys que ja han rebut una dosi de la vacuna d’AstraZeneca. Aquesta problemàtica afecta, segons dades del Departament de Salut, a més de 200.000 persones a Catalunya.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ja apuntava ahir dos escenaris: posar “una segona dosi d’una altra vacuna” o no inocular la segona dosi “de moment, ja que amb la primera s’aconsegueix un 70% d’immunització”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides