Els assaltants de Blanquerna segueixen esquivant la presó

El jutge suspèn, per la tramitació de recursos al TC, l'ingrés dels ultres condemnats

Ultres assaltants de Blanquerna
Ultres assaltants de Blanquerna

L’Audiència de Madrid ha suspès l’ingrés a la presó dels militants d’ultradreta que van assaltar durant la Diada de l’any 2013 el centre cultural Blanquerna, la delegació de la Generalitat a Madrid.

La decisió ha estat adoptada perquè deu dels catorze condemnats van presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional, i arriba just abans que, aquesta nit, s’exhaurís el termini de deu dues hàbils que tenien cinc dels assaltants condemnats per ingressar voluntàriament en un centre penitenciari.

Així doncs, els assaltants, membres d’organitzacions d’extrema dreta com Democracia Nacional, Alianza Nacional i Falange, han tornat a evitar mitjançant al·legacions l’ingrés a la presó. Dos dels condemnats, a més, es troben en espera de la resolució sobre l’indult que van sol·licitar, i dos més estan en cerca i captura.

La sentència ferma contra els assaltants, dictada pel Tribunal Suprem el juliol del 2020, va anul·lar la primera i va imposar-los condemnes de dos anys i set mesos a dos anys i nou mesos de presó.

(Visited 181 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari