El Síndic demana que s’investigui la presència d’ultres dins de la policia

Emplaça el govern català, espanyol i ajuntaments a realitzar un estudi a fons per identificar l’extrema dreta

Rafael Ribó

El Síndic de Greuges ha realitzat una actuació d’ofici per estudiar la presència de l’extrema dreta dins dels cossos policials i les forces armades, que ha conclòs amb la necessitat d’elaborar informes oficials per investigar aquestes presències dins dels cossos policials, cosa que “podria atemptar contra la legalitat vigent”.

La presència d’ultres als cossos de seguretat ha de ser objecte d’investigació tant al cos dels Mossos d’Esquadra com a la Guàrdia Urbana de Barcelona i les policies locals, segons Rafael Ribó que avui ha fet públic un informe en què planteja diferents accions al respecte per conèixer l’abast del problema i adoptar mesures per “avortar activitats contràries a la Constitució i la resta de l’ordenament jurídic”.

El Síndic ha recomanat que la conselleria d’Interior i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya estudiïn l’informe elaborat a finals de l’any passat pel Govern alemany sobre infiltració de l’ultradreta als cossos de seguretat; que la conselleria elabori un informe similar sobre els Mossos i que l’Ajuntament de Barcelona ho faci sobre la Guàrdia Urbana.

Així mateix proposa un estudi sistemàtic als seus homòlegs de l’Estat i les Comunitats amb policia pròpia, Euskadi i Navarra, per analitzar els casos de manca de neutralitat política dins dels Cossos Policials i les Forces Armades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides