La CUP es desmarca d’ERC i facilita que Madaula pugui ser a la Mesa

Desvinculen l'elecció del pacte d'investidura: "No participarem d'un intercanvi de cadires"

Aurora Madaula
Aurora Madaula

La CUP donarà suport a Aurora Madaula perquè passi a ser secretària segona de la Mesa del Parlament en substitució de Jaume-Alonso Cuevillas. Així ho ha anunciat el diputat de la CUP i també membre de la Mesa, Pau Juvillà, que ha advertit que tot i el vot a favor estan “preocupats” per la polèmica amb Cuevillas després que s’oposés a tramitar iniciatives que puguin implicar la inhabilitació dels membres de l’òrgan.

De fet, els cupaires han demanat una reunió a JxCat perquè els donin explicacions i perquè “no es torni a repetir”.
D’altra banda, Juvillà ha desvinculat l’elecció de Madaula de l’acord d’investidura després que Roger Torrent apostés per un acord “global”. “No participarem d’un intercanvi de cadires”, ha dit.

En roda de premsa al Parlament, Juvillà ha remarcat que els preocupa que pocs dies després que es constituís la Mesa ara renunciï Cuevillas i ha assegurat que això demostra la “falta de consens” dins de Junts.

De totes maneres, ha dit que facilitaran que Madaula el substitueixi perquè des d’un inici els anticapitalistes es van comprometre a garantir una majoria independentista als òrgans i a entendre la Mesa “com una eina”.

Per això, diu, optaran perquè Madaula sigui qui rellevi a Cuevillas i no Lucas Ferro, que era la proposta dels comuns. De fet, Juvillà ha apuntat que de moment no els sembla que els comuns ajudin a garantir “alguns dels principis” que ells defensen a l’òrgan.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides