Els dos minuts de ‘Les Tres Bessones’ a ‘X, la sèrie’ que TV3 va eliminar del seu portal

EL TRIANGLE recupera la part del capítol suprimit del web del programa on apareixen dibuixos animats per Roser Capdevila amb comentaris sobre els nens i les nenes trans i la bruixa TERF

EL TRIANGLE ha tingut accés a part del tercer capítol del programa X, la sèrie que va ser eliminat del portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després de la seva emissió, el passat 22 de març. La raó de l’eliminació d’aquest capítol del web de X, la sèrie és que incloïa imatges de les tres bessones, creades per la dibuixant i il·lustradora Roser Capdevila, fent comentaris sobre el clítoris, la masturbació femenina, nenes amb penis, nens amb vulva i nens i nenes intersexuals.

El capítol eliminat es titulava Pets vaginals i el fragment extret de l’episodi original de Les Tres Bessones amb els diàlegs canviats durava un minut i 52 segons. Aquest fragment va estar penjat uns dies a la xarxa Instagram de X, la sèrie i va ser eliminat amb posterioritat.

L’episodi comença amb les tres bessones, rebatejades com Les Tres Betxones, dient que parlaran de les seves txones. Expliquen que quan van néixer els metges van examinar els seus genitals i els hi van assignar un sexe i un gènere. “Ens van sexar com si fóssim pollets”, diu una d’elles. “Sou nena, nena i nena perquè teniu txones”, comenta una altra i tot seguit parlen del clítoris com a eina de plaer. Acaben concloent que aquestes reflexions són vaginocèntriques, que la realitat és molt més rica i variada, que cal trencar amb els estereotips i que també hi ha nenes amb penis, nens amb vulva i nens i nenes intersexuals. Finalment, apareix la bruixa, a la que qualifiquen com TERF, que les esbronca i diu que els genitals determinen el futur d’una persona, que no hi ha homes amb vulva i dones amb penis, que això és un invent neoliberal. El fragment acaba amb la bruixa fent desaparèixer les tres bessones i cridant “Records a la santa Inquisició”.

Mònica Barrio i Marina Congost són les creadores i directores d’aquesta sèrie, que es va enregistrar a Hostalets de Pierola i ha produït Estudi Carmel Audiovisuals. Dura aproximadament un quart d’hora i es defineix com “una sèrie multiformat on convergeixen la ficció surrealista, l’autoficció, el found footage i l’experiment audiovisual. A través del collage audiovisual i la ficció posen en qüestió aquest món patriarcal”. La sèrie consta de nou capítols i la CCMA l’ha comprat per 98.000 euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides