El Govern confirma que continuaran les restriccions almenys dos mesos

Ho fa després d'anunciar el retorn al confinament comarcal

Alba Vergés

El Govern ha anunciat en roda de premsa la seva decisió de fer passos enrere en les mesures de flexibilització de les restriccions. A partir de divendres es torna al confinament comarcal estricte, en les condicions que ja hi havia el 14 de març. El conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la corresponsabilitat i ha demanat “empatia” per continuar amb un escenari de possibles mesures anti-Covid durant dos mesos, el temps necessari perquè avanci el pla de vacunació.

D’altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que l’evolució de les dades obliguen a actuar i que el Govern pretén seguir l’evolució de les dades i “prendre les menys mesures possibles”. El que preocupa és la situació de les UCI. Les noves mesures estan en vigor fins al 19 d’abril, però el Govern es reserva el dret d’aprovar més restriccions si la situació ho requereix.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reiterat el que ja va advertir ahir sobre l’augment de l’ocupació de les UCI, que fins fa deu dies havien caigut per sota dels 400 llits ocupats, i avui ja tornen a estar a més de 450. Argimon ha assegurat que “volem fer passos endavant” pel que fa a les flexibilitzacions, “però ara tal com està tot Europa des de fa mesos la situació és molt crítica”.

El secretari de Salut Pública ha recordat que a Catalunya s’han pogut fer algunes flexibilitzacions els darrers mesos, però ara “toca fer un pas enrere i prendre decisions”. En els pròxims dies es podria haver de prendre mesures més restrictives afectant altres sectors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides