Mor l’activista social Arcadi Oliveres

L'economista va ser un dels impulsors de Procés Constituent i deixa un llegat de compromís pels valors de la pau

Ha mort als 75 anys Arcadi Oliveres. L’economista i activista social tenia un càncer terminal des de fa uns mesos, i va passar la malaltia a casa seva, acompanyat dels seus éssers estimats. La seva família ho ha fet públic en un comunicat on agraeixen totes les mostres de suport rebudes les últimes setmanes. Asseguren que Oliveres ha estat immensament feliç.

Oliveres va ser durant 13 anys president de Justícia i Pau. L’últim acte en què se’l va veure en públic va ser a Sant Cugat del Vallès, el 31 de gener d’aquest any, en un homenatge a l’activista brasiler Chico Mendes amb motiu del Dia de la No-Violència. L’acte el va organitzar la Universitat Internacional de la Pau, i Oliveres va explicar que a causa d’una malaltia terminal era l’última vegada que podia assistir a aquesta jornada, de la qual era un incondicional. I va reconèixer que va ser un esforç assistir-hi.

Des de Justícia i Pau i durant tota la seva vida, Oliveres va lluitar per la defensa i promoció dels drets humans. Va participar en la primera gran campanya en favor del 0,7%, les mobilitzacions contra la primera guerra del Golf o contra la guerra de l’Iraq. Economista de formació, des de l’època universitària va destacar pel seu compromís en defensa de la democràcia i les llibertats polítiques durant la dictadura.

(Visited 227 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari