El Consell per la República impulsa un carnet d’identitat digital

L'entitat independentista indica que l'invent permetrà "fer tràmits que l'Estat no controlarà"

El Consell per la República engega una “identitat digital” per “fer tràmits que l’Estat no controlarà”. La plataforma independentista presidida per l’expresident Carles Puigdemont ha anunciat aquest dimarts la creació d’aquest document per als socis de l’organització, actualment poc més de 92.000.

L’ens assegura que aquesta “identitat digital en clau de Països Catalans” permetrà “votar i participar com a ciutadà de la República” a tots els inscrits. A més, aquells que vulguin obtenir “més avantatges” podran sol·licitar un QR o carnet amb un cost de 6 i 12 euros, respectivament.

“El que estem fent és preparar una estructura d’Estat”, afirma el Consell per la República. La plataforma aclareix que no servirà “a curt termini” per fer tràmits a l’administració perquè “segueix sent autonòmica”. Així, defensa la iniciativa per crear “espais de sobirania” i “d’empoderament del ciutadà”.

El Consell per la República admet que encara estan negociant amb “entitats, empreses o ONGs” per ampliar l’ús d’aquesta identitat digital més enllà de les activitats de la plataforma independentista. “Sol ser un procés lent”, reconeixen, assegurant que “la força” del document “la donarà la gent dels Països Catalans”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides