Quins tres periodistes de TV3 han fet professió de fe independentista aquests dies?

Tuits de Xavier Valls i Òscar Andreu comparant Catalunya amb Kosovo

Xavier Valls, Òscar Andreu i Arcadi Alibés. Els dos primers es van complementar en les seves aportacions a Twitter. Valls, redactor de la secció d’Esports, va tancar la seva activitat a la xarxa social el dijous 1 d’abril amb aquest missatge: “vaig a dormir somiant veure algún dia “cat” en minúscules en una transmissió de TVE. Bona nit”. Se’n va anar a dormir massa aviat perquè Òscar Andreu, rostre habitual al programa Està passant, el va satisfer amb un muntatge on apareixia “cat” en minúscules en un rètol com el que va mostrar TVE en la retransmissió del partit de la selecció espanyola de futbol contra la de Kosovo. Al rètol original de TVE va aparèixer Kosovo com ‘kos’ per la negativa d’Espanya a reconèixer aquell país com un estat independent i d’aquí les bromes dels dos treballadors de TV3. Andreu hi va afegir un breu comentari: “Hola, vinc del futur”.

Arcadi Alibés, històric periodista de la secció d’Esports de TV3, havia mostrat la seva sintonia amb l’independentisme el dia abans. El 31 de març va retuitejar un missatge de l’associació DNI.cat que reproduïa una fotografia d’Antoni Campañà, feta durant la guerra civil, on es veia un cotxe de les milícies antifeixistes cobert amb una estelada.

Tots tres van infringir un cop més el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) davant la indiferència habitual de la seva actual presidenta, Núria Llorach, i l’encara director de TV3, Vicent Sanchis. Tots dos tenen els dies comptats al davant dels seus càrrecs. Caldrà veure si els seus substituts continuen considerant que el Llibre d’Estil de la CCMA, que prohibeix els treballadors de TV3 emetre opinions polítiques públicament, està per fer bonic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides