Quin capítol del programa ‘X, la sèrie’ de TV3 han eliminat del web de la CCMA?

Caràtula del programa 'X, la sèrie' de TV3

El tercer, emès el 22 de març. X, la sèrie es va començar a emetre el 8 de març pel Canal 33 els dilluns a les 22:15 hores, amb reemissió la matinada de dimarts. Es tracta d’un programa d’un quart d’hora de durada que es defineix com “una sèrie multiformat on convergeixen la ficció surrealista, l’autoficció, el found footage i l’experiment audiovisual. A través del collage audiovisual i la ficció posen en qüestió aquest món patriarcal”. El llenguatge visual i parlat de X, la sèrie és sexualment explícit. Massa per Roser Capdevila, la dibuixant i il·lustradora que va encaixar malament veure, el 22 de març, les seves Tres Bessones parlant del clítoris i d’altres temes d’índole sexual a X, la sèrie.

La seva protesta –acompanyada d’una possible denúncia judicial- va fer que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) decidís eliminar del seu web aquest tercer capítol. La CCMA té els drets de difusió audiovisual de Les tres bessones i, per tant, no li calia demanar permís a Roser Capdevila per utilitzar-les en el muntatge fet en el programa censurat. Tot i així, si busqueu el tercer capítol d’aquesta sèrie no el trobareu al seu web.

Mònica Barrio i Marina Congost són les creadores i directores d’aquest producte audiovisual, que es va enregistrar a Hostalets de Pierola i ha produït per Estudi Carmel Audiovisuals. El capítol posterior al que ha censurat la CCMA està protagonitzat per la nina Barbie, que té una crisi existencial. Els creadors d’aquesta nina perfecta no s’han queixat, que se sàpiga, i es pot veure al portal del programa. La sèrie consta de 9 capítols i la CCMA l’ha comprat per 98.000 euros.

(Visited 3.936 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari