Les cues tornen a les carreteres catalanes, malgrat la pandèmia

Han marxat de l'àrea metropolitana 350.000 vehicles, només un 6% menys que abans de la covid

Les carreteres catalanes han experimentat aquestes darreres hores una imatge insòlita: la de les primeres cues de trànsit en pandèmia. Molts ciutadans han aprofitat que ja no hi ha confinament comarcal per sortir de casa, aprofitant les festes de Setmana Santa.

La segona fase de l’Operació Sortida de Setmana Santa ha comportat la saturació d’algunes vies de costa. Entre dijous i divendres han marxat de l’àrea metropolitana de Barcelona 350.000 vehicles. És una xifra semblant a la Setmana Santa de fa dos anys, abans de la pandèmia, només un 6% menys. Les retencions s’han concentrat a les vies habituals: l’AP-7, on es va formar un tap al peatge de la Roca; la C-35 en direcció a la Costa Brava i la C-32 en sentit Tarragona.

Aquesta sortida massiva de ciutadans per Setmana Santa s’ha notat, sobretot, en les destinacions de costa. Molta gent ha optat per passar aquests dies a la platja, sigui en segones residències o en hotels, on l’ocupació frega aquests dies el 90% en alguns punts del centre de la Costa Brava. Els altres destins de platja amb prou èxit han estat la Costa Daurada i el Delta de l’Ebre.

També tenen tirada les zones de muntanya, amb molta gent que va a fer excursions i a passar uns dies al Pirineu. A la Cerdanya, per exemple, les segones residències estan plenes. També hi ha moviment al Ripollès, zona de gorgs i rieres, que ja han hagut de reactivar controls d’aforament per evitar massificacions i protegir els espais. Per exemple, a les Planes d’Hostoles, a la Garrotxa, s’ha limitat l’entrada als gorgs a 200 visitants al dia. Els usuaris només hi poden accedir amb la reserva d’un tiquet que val 5 euros, i aquesta setmana ja han hagut de penjar el cartell d’entrades exhaurides més d’una vegada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides