Trànsit farà més de mil controls de mobilitat arreu de Catalunya

135.000 cotxes surten de Barcelona en la segona fase de l'operació Setmana Santa

Un total de 135.000 vehicles han sortit fins a les 20.00 d’aquest dijous de l’àrea metropolitana de Barcelona en la segona fase de la Setmana Santa a Catalunya, fet que suposa un 6,3% menys que en el mateix període del 2019, abans de les restriccions de mobilitat per la pandèmia.

El Servei Català de Trànsit preveu que surtin de l’àrea de Barcelona entre 331.700 i 377.000 vehicles en la segona etapa de mobilitat, en la qual els Mossos d’Esquadra desplegaran fins dilluns un total de 1.070 controls viaris a tot Catalunya.

Trànsit preveu les retencions més importants a l’AP-7, la C-16 (que és l’eix del Llobregat i el túnel del Cadí), la C-17 (cap a Osona i el Ripollès) i les carreteres d’accés a la Costa Brava.

Els moments més complicats a les carreteres, però, s’esperen a la tornada, entre diumenge i Dilluns de Pasqua, quan retornin tant els que encara han de sortir com els que ja van sortir de l’àrea metropolitana el cap de setmana passat. En total, més de mig milió de vehicles.

Aquest seguit de desplaçaments els esperen amb candeletes els sectors de l’hoteleria i la restauració. Altre cop, les zones més optimismes són les que són a prop del mar (tant la Costa Brava com la Daurada i les Terres de l’Ebre) i també el Pirineu, que espera poder fer calaix just al final de la tradicional temporada de neu.

A l’àrea de Barcelona, en canvi, la situació és molt diferent. Els qui hi viuen i s’ho poden permetre se n’aniran a altres punts de Catalunya aquests dies i l’absència de turistes estrangers deixarà els hotels amb una ocupació ínfima. En el cas de la capital, calculen omplir només un 15% de les habitacions. El Gremi d’Hotels de Barcelona assegura que no han notat que és Setmana Santa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides