La redacció de TV3 rebria d’urpes Pepe Antich si prospera la voluntat de Puigdemont de convertir-lo en director

El nomenament del director d’'El Nacional' com a substitut de Vicent Sanchis seria considerat una provocació fins i tot per periodistes que s’han mostrat partidaris del procés independentista

L'editor i director d''El Nacional', en una intervenció a 'Els matins', a TV3

La redacció de TV3 s’oposa radicalment al nomenament de l’editor i director d’El Nacional, José (Pepe) Antich com a director de TV3, tal i com pretén el president de JxCat, Carles Puigdemont. Aquest nomenament es consideraria una autèntica provocació ja que Antich s’ha mostrar els darrers anys com un periodista sectari, descaradament favorable a la independència i està implicat en tèrbols afers de finançament irregular d’El Nacional. El nom d’Antich està sobre la taula de les converses entre ERC i la CUP per una banda i JxCat per l’altre per sumar els vots dels diputats i diputades del partit de Puigdemont als favorables a la investidura del republicà Pere Aragonès com a president de la Generalitat en una nova sessió del Parlament.

La filtració de la notícia que el nom de Pepe Antich està present en aquestes converses perquè JxCat voti a favor d’Aragonès ha caigut com una bomba entre els periodistes de TV3, fins i tot els que, com Helena García Melero, Jordi Eroles o Xavier Graset, s’han mostrat propers a JxCat i Puigdemont o obertament partidaris de la independència de Catalunya. Les organitzacions sindicals de TV3 també s’oposarien frontalment a aquest nomenament que incompliria les seves exigències, assumides per la nova llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que els nomenaments dels directius d’aquest organisme, de TV3 i Catalunya Ràdio es facin per concurs públic.

Vist aquest rebuig, JxCat sembla que ha canviat la seva estratègia i ara proposa Antich com a director de la CCMA, un organisme que està per damunt de TV3 i que no comporta la gestió diària de la informació o la selecció dels programes que s’inclouen a la graella. L’actual director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, havia sonat com a candidat a presidir la CCMA i el seu nom encara no s’ha descartat, tot i que des de JxCat se’l veu massa vinculat a ERC i no li perdonen les seves desavinences amb l’actual presidenta en funcions de la corporació, Núria Llorach, que va intentar cessar-lo arran de la marxa de Mònica Terribas de l’emissora.

Una altra oposició que trobaria Pepe Antich si es proposés el seu nom com a director de TV3 seria la del Parlament. La seva candidatura seria reprovada ja que la majoria de la cambra votaria en contra del seu nomenament. Això sí, Antich podria ignorar aquesta reprovació, tal i com va fer en dues ocasions l’actual director de TV3, Vicent Sanchis. De fet, ERC i, sobretot, la CUP entenen que la decisió de Puigdemont de posar el nom d’Antich sobre la taula de negociacions està feta amb la convicció que està condemnada al fracàs però que permetrà que s’acceptin altres noms menys polèmics però també fidels a la persona i el comportament polític del president de JxCat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides